Omgeving

Ontdek het best bewaarde geheim van Frankrijk!

De Gers is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Frankrijk. Het heuvelachtige landschap is in deze streek, ook wel de Gascogne genaamd, nog onbedorven. Waar u maar kijkt ziet u glooiende velden met wijngaarden, zonnebloemen en andere gewassen. Bij helder weer zijn in het zuiden zelfs de Pyreneeën te zien.

Niet ver van de camping verwijderd ligt het schilderachtige Lavardens met een prachtig kasteel waar regelmatig mooie exposities plaatsvinden. In de zomer is er om de week een gezellige avondmarkt.

In het kuuroord Castéra-Verduzan kunt u een bezoek brengen aan de Thermen en het recreatiemeer. Ook vindt u daar restaurants, een bakker, slager en een kleine supermarkt. 

Fleurance is vooral op dinsdagochtend drukbezocht vanwege de markt in en rondom het oude stadscentrum. Ook zijn hier meerdere supermarkten te vinden.

Auch is de hoofdstad van de Gers, en tevens de grootste stad in de directe omgeving, met zijn Centre Historique, de indrukwekkende kathedraal, de monumentale trappen en het standbeeld van D’Artagnan.

Lokale markten

Je kan bijna elke dag genieten van de Franse weekmarkten in de buurt:

Dinsdag: Fleurance (groot!)

Woensdag: Condom, Jegun, Valence-sur-Baise

Donderdag: Auch, Saint-Clar

Vrijdag: Lectoure, Vic-Fezensac;

Zaterdag: Fleurance (alleen voedingsmiddelen)

Zondag: Castéra-Verduzan

Verder zijn er ook regelmatig gezellige avondmarkten, rommelmarkten en marchés gourmands/à la ferme.

Boodschappen doen

Voor uw verdere dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Fleurance, Condom en Castéra-Verduzan. In Auch vindt u de grote winkelketens, zoals de Leclerc en de Decathlon.

Op de camping zelf hebben we voor noodgevallen overigens een klein winkeltje met wat houdbare producten zoals thee, koffie, jam, pasta en wijn.

Andere bezienswaardigheden in de directe omgeving

Er valt op en rond Domaine Les Angeles van alles te zien, te doen en te beleven. Maar los daarvan nodigt onze camping eigenlijk vooral uit om lekker ‘niets’ te doen: gewoon wat luieren aan het zwembad. Of met een goed boek en een glas wijn genieten in uw hangmat. Maar mocht u niet zo goed zijn in niets doen, dan hebben we enkele suggesties:

 • Lectoure  kuuroord, Bleus de Pastel, village des brocanteurs
 • Larressingle  het kleinste vestingdorp van Frankrijk 
 • Valence-sur-Baïse  met de Abdij van Flaran
 • Fourcès Middeleeuws bastidedorp
 • La Romieu  met de Collégiale en de prachtige Jardins de Coursiana
 • Condom  met de beroemde kathedraal en het Musée de l’Armagnac
 • Cassaigne  met zijn château

Festivals 2023

 • Het Festival Tempo Latino in Vic-Fezensac, 27-30 juli 2023
 • Het beroemde Jazzfestival van Marciac, 21 juli-6 augustus 2023
 • Cuivro’Foliz, gratis straat- en muziekfestival in Fleurance, geannuleerd
 • Eveneens in Fleurance, het Festival d’Astronomie, 4-11 augustus 2023
 • Het D’Artagnan chez d’Artagnan Festival in Lupiac, 13 augustus 2023

Wijn, Floc en Armagnac

 • Domaine d’Embidoure in Réjaumont, hofleverancier van onze camping
 • Les 3 Domaines, eveneens in Réjaumont
 • Het fraai gelegen Château Monluc in St Puy
 • Domaine Bordeneuve Entras in Ayguetinte
 • Château de Busca-Maniban in Mansencôme (alleen Armagnac)

Streekproducten

met de gelegenheid voor een rondleiding en proeven:

 • Ferme La Gouardere in Roquelaure
 • Ferme de Terre Blanche in St Puy
 • Jacqueline Cella van Ferme de Peyrouau in Castéra-Verduzan
 • Maison de l’ail in St Clar

Er zijn in de regio veel eetgelegenheden, van gastronomische restaurants tot brasseries en pizzeria’s, te veel om hier te noemen. We informeren u graag op de camping. We hebben een uitgebreide lijst met restaurants voor u klaarliggen en reserveren met plezier een tafel voor u!

Op sportief gebied

Behalve het zwembad en een kinderbadje heeft de camping ook een sportveld waarop u kunt volleyballen of badmintonnen. Ook de jeu de boulesbaan en een tafeltennistafel ontbreken niet. De ballen en batjes zijn te leen.

De omgeving van de camping is verder ideaal om te wandelen (de GR de Pays is vlakbij), te fietsen en te mountainbiken. Diverse routekaarten zijn te leen.

Voor golfliefhebbers zijn er drie prachtige golfbanen in de buurt, in Auch, Eauze en Fleurance. Als leuke afwisseling op ons mooie zwembad is er een recreatiemeer met een strand in Castéra-Verduzan. In Beaucaire-sur-Baïse kunt u kanovaren (op de Baïse…) en in Pavie, iets ten zuiden van Auch, vindt u ‘Le vert en l’air’, een adventurepark/klimbos voor jong en oud. 

Op de camping is een vismeertje voor kinderen, waar de vissen goed bijten. Dus neem je vishengel mee!

Op het culturele vlak:

Er zijn diverse historische, archeologische en kunstmusea in de streek, waaronder het Musée de l’Armagnac in Condom. Ook wat kastelen, kathedralen, kloosters en abdijen betreft kunt u in de omgeving uw hart ophalen. Niet ver van de camping verwijderd zijn ondermeer de Abdij van Flaran, de kathedraal van Condom en het kasteel van Lavardens een bezoek meer dan waard.

Qua Gastronomie:

Voor mensen die van lekker eten houden, is de Gers een paradijs: hier wordt nog ouderwets calorierijk en uitgebreid gegeten. De foie gras is waarschijnlijk wel het bekendste (of beruchtste) streekgerecht, maar vergeet niet de confit de canard en de cassoulet. Lokale sterke dranken zijn er ook: Armagnac en Floc-de-Gascogne.

Op iets meer dan een uur rijden vindt u de prachtige stad Toulouse, volgens velen de meest geliefde stad om in te wonen van Frankrijk. Ook Lourdes (op zo’n twee uur vanaf de camping) is als dagtrip een geschikte bestemming. Vooral voor kinderen zijn het Walibi pretpark bij Agen en het spectaculaire Cité de l`espace in Toulouse beslist aanraders. Daarnaast is het Airbus Museum / Aeroscopia in Toulouse de moeite waard.

Heeft u vragen?

Bekijk hier de omgeving

Camping Domaine Les Angeles

Clara & Guido

Les Angeles, 32410 Cézan,

Frankrijk

Telefoon: 00 33 5 62 65 29 80

E-mail: lesangeles@gmail.com

Onze partners:

Wat wilt u reserveren?

Wat wilt u reserveren?

Wat wilt u reserveren?